11/10/2018

Fagligt dygtig IT supporter med flair for kundeservice

Fagligt dygtig IT supporter med flair for kundeservice Drømmer du om et ansvarsfuldt job i en global virksomhed med kunder blandt verdens førende brands?

Har du evnerne til at diagnosticere og løse problemer inden for en bred pallette af IT-faglige udfordringer? Og er du serviceminded og fleksibel uden at gå på kompromis med interne regler og retningslinjer? Så er du måske vores nye IT Supporter.

Vi tilbyder en stilling med et bred pallette af IT faglige opgaver fra det simple til det yderst komplekse, og du får en central rolle i forhold til at sikre at vore IT systemer altid kører problemfrit.

IT Support med fokus på forretningen
Du bliver ansvarlig for al IT support i vores hovedkontor, samt i vore salgs- og service centre ude i verden. Det indebærer bl.a. ansvaret for driften af vore IT- og telefon systemer i tæt samarbejde med dine kolleger i koncernen. Dine kunder er dine kolleger og du forventes at sikre en høj kundetilfredshed ved at være vedholdende i din problemløsning. Sidst men ikke mindst, bliver du ansvarlig for at sikre IT procedurer og processer i henhold til interne guidelines. Af andre arbejdsopgaver kan bl.a. nævnes:

  • 1st level support på alle standard applikationer og hardware
  • 1st og 2nd level support på lokale løsninger
  • Installation og konfiguration af software og hardware jf. virksomhedens guidelines
  • Løbende dokumentation af den lokale IT infrastruktur
  • Opsætning af pc til nye medarbejdere
  • Assistere Global IT  

Du tilbydes et selvstændigt og udfordrende job, hvor du får rig mulighed for at komme tæt på forretningen. Du bliver en nøglefunktion i forhold til at sikre virksomhedens kommunikation og netværk, internt såvel som eksternt.

Da vores aktiviteter er placeret rundt om i hele verden, og vi har salg- og service centre rundt omkring i hele verden, må du påregne at rejseaktivitet kan forekomme.

Stærk IT Supporter med kundefokus
Du har en baggrund som IT supporter eller tilsvarende med solid erfaring fra en mellemstor virksomhed – gerne med globale kunder. Samtidig har du erfaring med MS Windows 7/10, samt MS Office 2016. Som person er du fleksibel og forstår at prioritere dine opgaver. Du er kommunikativ stærk og sikrer en effektiv problemløsning uden at miste kunden af fokus. Du er detaljeorienteret, struktureret og konsekvent, men du har hele tiden målet for øje og bevarer overblikket hele vejen igennem opgaven. Sidst men ikke mindst behersker du engelsk på højt niveau. Tysk er ønskeligt, men ikke et krav.

Ansøgning og cv
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Group CFO, Jacob Rosenhøj Jørgensen på tlf. +45 7412 3604. Send venligst din ansøgning og CV til jobs@agramkow.com. Skriv venligst ”IT Supporter” i emnefeltet. Alle henvendelser behandles fortroligt.